ציונים בעלי משקל שונה. כיצד מחושב הממוצע?

EduPage מאפשר למורים לקבוע את משקל הציון, אחוזים או נקודות. אז הם מחושבים לתוך הממוצע והציון הסופי עם המשקל המוגדר.

ברור שציון ממבחן מחצית חשוב יותר מאשר ציון עבור שיעורי בית.

עבור כל הקצאה אתה יכול להזין "משקל", או במילים אחרות, לקבוע את החשיבות של הציון באותה הקצאה.

EduPage מאפשר לך לתת הערכת ציונים, נקודות או אחוזים. בואו נראה איך המשקל נחשב בחישוב הממוצע.

a) משקל הציונים

משקל בעצם פירושו מספר פעמים שהציון נספר לתוך הממוצע הסופי.

לדוגמה, התלמיד קיבל 1 בשיעורי הבית ו 5 במבחן הסופי.

הממוצע הוא
(1 + 5) / 2 = 3

לעומת זאת, אם אתה מגדיר משקל גבוה יותר לבחינה הסופית, למשל "הקצאה חשובה מאוד, משקל משולש (3)" אז הציון מהאירוע הזה יחושב שלוש פעמים:

(1 + 5 + 5 + 5)/4 = 4

זהו זה.

למי שמעוניין בשליטה נוספת :

אם יש לך ציונים נוספים באירוע אחד, תוכל גם להגדיר את החישוב
הממוצע הסופי. לדוגמה הכנסת 3 ציונים עבור שיעורי בית וציון מבחן מחצית 1 לתלמיד מסוים.

כברירת מחדל כל ציון עבור שיעורי הבית יחושב לממוצע.
ניתן לשנות הגדרה זו ראשית חישוב הממוצע של ציוני שיעורי הבית. תקבל ציון אחד עבור כל שיעורי הבית. תוצאה סופית זו תחושב לממוצע רק פעם אחת:

אזהרה, הכנסת חישוב מתון :

נניח כי ציוני התלמידים משיעורי בית הם 1,1,1 (משקל 10) ו- 5 מהמבחן הסופית (משקל 30).
אפשרות ראשונה:
(1 * 10) + (1 * 10) + (1 * 10) + (5 * 30))/(10 + 10 + 10 + 30) = 180/60 = 3

אפשרות שנייה:
(1 * 10) + (5 * 30)) / (10 + 30) = 160/40 = 4

במילים אחרות, באפשרות הראשונה, ככל שהתלמיד יקבל ציונים גבוהים יותר בשיעורי הבית, כך זה ישפיע על הציון הסופי. באפשרות השנייה לא משנה כמה ציונים משיעורי הבית שקיבל התלמיד, חשוב רק כמה טוב הוא עשה אותם.

ולסיום, אם אתה משתמש בקטגוריות:
למשל אם אתה מחלק את הציון שלך באנגלית ל"ספרות "," דקדוק "," הבעה", אתה יכול לקבוע משקל עבור כל קטגוריה:

ראשית, הממוצע של הקצאות אלו חושבו על פי המשקל של כל הקצאה. התלמיד יקבל ציון סופי אחד לכל קטגוריה. ממוצע הציונים הסופיים לכל קטגוריה מבוסס על משקל הקטגוריות.