Načítanie údajov z Internetovej žiackej knižky do programu aScAgenda

Aby ste mohli s údajmi zadanými na Internete pracovať v programe aScAgenda, musíte ich tam dostať. Tento proces sa nazýva synchronizácia.

Ak na Internetovej stránke Vašej školy došlo ku nejakej zmene, pri najbližšom publikovaní sa zmena premietne do databázy programu aSc Agenda.

Počas publikovania údajov uvidíte nasledovné okno, obsahujúce zmeny na www stránke. Každú zmenu môžete zamietnuť (ak sa Vám zdá podozrivá):

Zelenou farbou sú vyznačené riadky, v ktorých ide o pridanie (nová známka, nová udalosť, a pod.).

Oranžovou farbou sú vyznačené riadky, v ktorých ide o zmenu údajov (zmena známky, alebo hesla, a pod.)

Červenou farbou sú označené riadky, v ktorých ide o vymazanie (napr. zmazanie známky)

Zásady používania Internetovej žiackej knižky:

1. Jedna EduPage stránka = jedna databáza programu aScAgenda. Nie je možné synchronizovať údaje s dvoma databázami. Ak náhodou máte databázy dve, rozhodnite sa, ktorú budete používať na publikovanie údajov. Taktiež nie je možné používať viac EduPage stránok s jednou Agendou (ak chcete systém otestovať, vyskúšajte si ho na vlastnej EduPage stránke, nezakladajte zbytočne novú).*

2. Pridanie (prípadne zmenu alebo vymazanie) známky robte iba v jednom systéme - buď na Internete, alebo v Agende. Nie na oboch. T.j. ak ste omylom zadali niekomu päťku, zmažte ju napríklad na Internete a po najbližšej synchronizácii sa zmena premietne do Agendy.

3. Synchronizovanie údajov (Publikovanie) robte čo najčastejšie (ideálne raz denne), aby ste vedeli prípadne podozrivé zmeny vydiskutovať s kolegami (a následne napríklad zamietnuť).

* Za inú databázu sa považuje aj návrat k zálohe. T.j. ak si v pondelok urobíte zálohu, v utorok synchronizujete údaje, v stredu obnovíte pondelkovú zálohu, tak robíte na inej databáze (vývoj databázy sa rozvetvil - existuje vetva "utorok", a vetva "pondelok"). Obnovením zálohy skrátka strácate zmeny urobené po vytvorení zálohy, vrátane synchronizovaných údajov.

Pozrite aj:
Ako prebieha synchronizácia údajov medzi aScAgendou a žiackou knižkou na internete?