Dochádzka učiteľov - evidencia dochádzky

Dochádzka zamestnanca sa eviduje v tabuľke dochádzka.
Zamestnanec môže upravovať len svoju dochádzku. Administrátor môže upravovať dochádzku všetkých zamestnancov. Administrátor môže tiež vybraným zamestnancom dať administrátorské práva na dochádzku učiteľov. Títo zamestnanci potom môžu upravovať dochádzku ostatných zamestnancov ako administrátor - svoju vlastnú však upravujú s právami bežného zamestnanca.

Príchody a odchody zo školy
Príchody a odchody v dochádzke zamestnanca môžu pochádzať z aSc Prístupového systému (z čítačky kariet) alebo môžu byť ručne zadané zamestnancom alebo administrátorom. V políčku pre príchod do školy sa môžu naraz vyskytovať až 3 rôzne časy (čas z čítačky, čas zadaný zamestnancom, čas zadaný administrátorom). Pre výpočet odpracovaných hodín sa použije čas zadaný administrátorom. Ak chýba, použije sa čas zadaný zamestnancom a ak aj ten chýba, tak čas z čítačky kariet. Údaj zadaný administrátorom, býva zobrazený červenou farbou, údaj zadaný učiteľom modrou.


Opustenie pracoviska
Dochádzka učiteľov umožňuje evidovať aj opustenia pracoviska (napr. za účelom obedu alebo návštevy lekára). Eviduje sa čas opustenia školy (odchod), čas vrátenia sa do školy (príchod) a dôvod opustenia (napr. lekár, obed). Čas počas opustenia školy sa nezaratáva do odpracovaných hodín.
Ponuku dôvodov opustenia tvorí zoznam dôvodov chýbania učiteľa, ktorý sa používa v suplovaní. Pre úpravu ponuky dôvodov opustenie pozrite Dochádzka učiteľov - zmena ponuky dôvodov opustení


Pridanie ďalšieho opustenia


Práca doma
Políčko práca doma umožňuje evidovať čas, ktorý strávil učiteľ prípravou na vyučovanie mimo školy.
Čas zadaný v políčku "práca doma" sa zarátava k odpracovaným hodinám.


Sumár


Súvisiace články
Dochádzka učiteľov - evidencia dochádzky
Dochádzka učiteľov - evidencia odučených hodín
Dochádzka učiteľov - Ako zmeniť zarátanie hodiny do úväzku?
Dochádzka učiteľov - Ako označiť hodinu ako nadúväzkovú?
Dochádzka učiteľov - Ako dať zamestnancovi administrátorské práva na dochádzku?
Dochádzka učiteľov - zmena ponuky dôvodov opustení